Elektronik

Elektronik

Gitarrförstärkare med rör:

Låter din förstärkare dåligt, grötigt, låg effekt, fel dist, dåligt häng, brum, brus och andra biljud, eller det kanske inte låter alls! Det kanske är så att det är ganska länge sen du bytte rör i förstärkaren (du kanske aldrig har bytt).


Rören i en gitarrförstärkare slits nämligen ut. Efter en normal/hård användning under ett år så har slutstegs och drivstegsrören nog sett (låtit) sina bästa dar. Dom kan dock fortfarande vara "hela" men dom har förlorat en del egenskaper som dom hade när dom var nya. (Samtidigt som man byter slutrören ska man kontrollera/justera bias).


Dom övriga rören brukar hålla lite längre dock kan det vara bra att se till att man har ett lågbrusigt ingångsrör. Detta är ett måste om man har en "hottad" förstärkare med hög förstärkning och master volym. Brum, låg effekt, "fel" dist, kan även bero på dåliga kondensatorer i nätdelen (med tiden torkar dom och kapacitansen minskar). Man ska inte räkna med att dom håller mer än tio år. Jag har oftast de vanligaste typerna av rör på lager (övriga typer på ett par dagar)


Ta kontakt med mej

TLE-Tomas Larsson Elektronik

e-mail: tomas.larsson@tle.seDu surfar på dator-versionen

inget javascript, inga cookies

(c) 2014, 2021  Design TLE